No-nonsense marketing

SEO optimalisatie

SEO optimalisatie

"<yoastmark

wat is SEO optimalisatie precies en hoe begin ik er aan?

Zoekmachine optimalisatie of SEO optimalisatie (search engine optimisation) is de kunst om ervoor te zorgen dat jouw webpagina (een bepaalde pagina op je website) hoog scoort in de zoekresultaten van zoekmachines. Laten we een kat een kat noemen: we bedoelen Google. Aangezien Google zorgt voor meer dan 90% van de zoekopdrachten, is het eigenlijk vooral belangrijk goed te scoren in Google met je website. Dankzij seo optimalisatie zorg je onmiddellijk voor meer bezoekers naar je website.

Een kleine heads-up: de tijd dat je met wat eenvoudige trucjes (black hat optimisation) op enkele dagen de nummer 1 positie kon bereiken zijn voorbij. Je goed laten scoren op google of bing is een wetenschap op zich geworden. Dit gezegd zijnde: door gewoon de juiste dingen te doen kom je al een heel eind. De meeste bedrijven weten gewoon niet wat ze doen en in het land van blinden is éénoog nu eenmaal koning.

Meer relevante bezoekers op je website door seo optimalisatie

Er zijn 3 belangrijke pijlers om beter gevonden te worden  in Google of Bing.

  1. Techniek
  2. Inhoud
  3. Populariteit

TECHNIEK

Je website moet technisch in orde zijn zodat Google de site gaat ranken. Dus moet je denken aan snelle laadtijden, een goede url-structuur, geen foute links op je pagina’s, geen pagina’s met dubbele inhoud, een sitemap aanmaken zodat Google precies weet wat er te vinden is op je site, etc.
Dit is een zeer technisch gegeven dat door een goed audit door RVI Media snel kan worden aangepakt. 90% van de problemen die we detecteren kan de webmaster dadelijk aanpakken en oplossen.

INHOUD

De algoritmes van Google houden van interessante inhoud. Daarom is goede content van levensbelang voor de rangschikking van je website. Wat bedoelen we daarmee? Eenvoudig: je moet teksten, beelden, grafieken aanleveren die interessant zijn voor je doelpubliek. En hoe langer de mensen die je wil aanspreken op je website blijven, hoe hoger je ranking in Google.
Daarom is het zeer belangrijk dat je je doelpubliek goed omschrijft vooraleer je aan SEO optimalisatie begint. Voor wie maak je de site, waarin zijn deze potentiële klanten geïnteresseerd.
RVI Media kan je snel op weg helpen om zelf aan de slag te gaan, zodat de relevante inhoud binnen de kortste keren op je website terecht komt. Uiteraard kunnen we ook copywriters inschakelen om een versnelling hoger te schakelen.
Het aanleveren van goeie content is trouwens een continu proces. Je moet zorgen voor ‘verse’ relevante inhoud.

POPULARITEIT

Tenslotte is het natuurlijk belangrijk dat Google ziet dat je een populaire site hebt. Dit hangt samen met de goede inhoud en het feit dat je bezoekers lang op je website blijven, maar ook met de links van andere site die naar pagina’s op je website verwijzen (doorlinken). Dit noemen we backlinks.

Lowie en Bob van BoowieHoe meer websites naar je site verwijzen hoe beter, maar het is vooral belangrijk dat deze websites betrouwbaar zijn en hoog aangeschreven. Een voorbeeld: een link van een krant naar een blogpost op je website is van goudwaarde. RVI media heeft allerlei methodes en software in huis om te zorgen dat we enerzijds de juiste sites vinden voor wie het relevant is dat ze naar jouw site verwijzen en anderzijds er voor te zorgen dat deze sites ook correct naar de meest relevante pagina op jouw website verwijzen.

Lees ons artikel over het bedrijf boowie (van de thuis-serie op één) en seo optimalisatie om wat meer inzicht te verkrijgen.

 

MONITORING

Uiteraard wil je weten hoe je site het aan het doen is. Daarom schakel je best een digital agency in met ervaring in het monitoren van sleutelwoorden (keywords). Bedoeling is om de sleutelwoorden die belangrijk zijn voor je site in het oog te houden. Hoe doen je pagina’s het voor deze sleutelwoorden? Staan ze op pagina 1, positie 4 of eerder op pagina 22? Dus is de verdere aanpak van deze pagina’s uiteraard niet hetzelfde.

Dus: wanneer je nieuwe website klaar is (of beter wanneer je begint met het bouwen van je website), bel je ons best even. RVI Media heeft al enkele jaren ervaring met het optimaliseren van websites voor Google (en Bing uiteraard). We stellen samen een plan van aanpak op en zorgen voor een geleidelijke ranking van de belangrijkste pagina’s van je site.

Contacteer ons zodat we kunnen praten over de optimalisatie van je website.