No-nonsense marketing

Marketing as a Service

Wat is Marketing as a Service?

Digitale marketing evolueert bliksemsnel. Elke week duikt er wel een nieuwe technologie op. Vandaag bestaan er meer dan 6.000 platformen en softwarepakketten, die allemaal claimen dat ze iets toe te voegen hebben aan ongeveer elk aspect van je marketing. Veel ondernemers zien daarom niet langer de bomen door het bos. De oplossing? Marketing as a Service, een marketingservice die ongeveer alle facetten van online marketing bestrijkt: het opzetten, managen, onderhouden en evalueren van marketingcampagnes, gebruik makend van alle digitale instrumenten die nodig zijn om nieuwe leads en klanten te genereren.

Marketing as a Service bij RVI Media is een bijzonder uitgebreide service, die jou de mogelijkheid geeft om te focussen op het runnen van je zaak.

Waarom marketing uitbesteden?

De ontwikkeling van online marketingtools gaat in duizelingwekkende vaart: artificiële intelligentie (AI), machine learning, chatbots, marketing automation, trigger based campaigns, drip marketing,… en zo gaat dat nog wel even door. Kleine en middelgrote ondernemingen of organisaties hebben vaak niet de middelen, mensen of tijd om al deze technologieën adequaat te gebruiken. Het alternatief: als bedrijfsleider stel je enkele specifieke verkoopsdoelen, en vervolgens doe je beroep op een bureau dat zich specialiseert in Marketing as a Service. RVI Media kan je adviseren in het opstellen van een realistisch marketingplan. In tweede instantie zorgen we voor de uitvoering en het halen van de doelstellingen, gebruik makend van de technologie die het meest geschikt is. En ondertussen kan jij je focussen op je business, aangezien je je niet meer hoeft te bekommeren om de dagelijkse marketingactiviteiten.

Zelf kan ik dat toch goedkoper?

Neen, dat lijkt ons sterk. Want daar zit ‘m het grote voordeel van outsourcen via Marketing as a Service: aankoop, onderhoud en gebruik van de technologie worden gedeeld door verschillende klanten – heel wat online marketingplatformen zijn namelijk peperduur. Via Marketing as a Service betaal je slechts een deel van die kost. Die evolutie loopt parallel met technologische ontwikkelingen in andere sectoren: weinig bedrijven of organisaties kopen vandaag nog een eigen boekhoudpakket of een eigen CRM-systeem. In de plaats schakelt men over naar Exact (boekhouden) of Salesforce (CRM) – systemen die 100 % online werken, of via de cloud. Met Marketing as a Service betaal je per gebruiker en voor de services die je nodig hebt. Geen zorgen meer dat een server vastloopt, data verloren gaan, of een pas opgeleide marketeer zijn technische kennis over jouw data gaat verzilveren bij een concurrent…

Andere voordelen van outsourcen?

Omdat wij ons ook ontfermen over de marketing van andere bedrijven, verdelen we op een proportionele manier de kosten van technologie, software, mensen en machines. Als jij een krachtige computer of een prijzig marketingplatform nodig hebt voor je marketing, betaal je de volle pot. Als je via Marketing as a Service beroep doet op ons, worden de  computer en het marketingplatform betaald door verschillende klanten. De gedeelde kostprijs is een belangrijk voordeel, maar niet het enige:

  • Discipline: je wou graag elke week een nieuwe Facebook-post plaatsen, en liefst ook een nieuwsbrief versturen naar al je klanten. In alle drukte blijf je dat telkens uitstellen. Gevolg: geen post en geen nieuwsbrief. De oplossing van jouw probleem past perfect binnen het raamwerk van Marketing as a Service: samen met jou maken we een planning, en we voeren alles stipt uit zoals afgesproken.
  • Tijd: als communicatie/marketing niet je specialiteit is, verlies je al gauw een pak tijd. Stel: je wil een enquête doen bij je klanten… Spendeer je dan zelf uren/dagen aan het maken en uitvoeren van die enquête? Is dat een nuttige tijdsbesteding? Tussen het samen opstellen van de vragen en het analyseren van de resultaten kunnen een aantal stappen allicht efficiënter en professioneler gedaan worden door onze mensen.
  • Up to date blijven: vaak is het lastig om op de hoogte te blijven van alle nieuwste trends en ontwikkelingen omtrent online marketing. RVI Media volgt het in jouw plaats allemaal nauwgezet op. Zo kunnen we je helpen met nieuwe inzichten en oplossingen, die je vaak snel extra leads of besparingen kunnen opleveren.
Conclusie

Naarmate marketing steeds slimmer, gespecialiseerder en technischer wordt, is het inschakelen van Marketing as a Service steeds interessanter. Heel wat bedrijven die ermee aan de slag gaan, nemen vaak snel een grote voorsprong op hun concurrenten.